Stør

Stør er en type fisk, der går under det latinske navn ‘Acipenser sturio’. Støren er en af de ældste nulevende fisk, men den findes dog ikke i voldsomt mange eksemplarer på verdensbasis, og slet ikke i de danske farvande. Det er sjældent den fanges i Danmark, men det sker dog. I 2011 blev der fanget en stør lidt nord for Flakfortet v. København, så det er altså muligt.

Stør-kaviar

Støren er dog stadigvæk en ganske interessant fisk, som i princippet berører mange mennesker på globalt plan. Dette er tilfældet, da støren gyder de æg, som betegnes kaviar inden for den kulinariske verden, og som er en spiselig, dyr og eftertragtet delikatesse på verdensplan.

Stor stør

Støren er derudover en ganske interessant fisk, da denne kan blive enormt stor – nærmere betegnet kan den blive helt op til 2 meter lang og veje helt op til 400 kg. Yderligere er noget karakteristisk i forhold til støren, at den ikke som sådan har nogle skæl på ryggen, men derimod et sæt af rygskjolde, som således er med til at beskytte denne fra at blive et bytte for større og, i hvert fald for størens vedkommende, farligere fisk.

Udover dette er støren en bundfisk og dette vil sige at den lever og begår sig på bunden af havet. Hernede lever den af små fisk og små dyr, blandt andet mindre muslinger. Noget yderligere karakteristisk i forhold til støren er at den ikke har nogle tænder. Dette medfører naturligvis at støren ikke, som sådan kan angribe dens bytte med et dødeligt bid, men må nødsage sig til at sluge disse. Derfor lever støren, på trods af dens store størrelse, ikke af større fisk end hvad den umiddelbart kan konsumere og sluge.

 

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer