Makrel

Makrel er en fisk, der lever i de danske farvande. På latin hedder makrel ‘Scomber scombrus.

Selvom man altid har kunnet fange makrel i Danmark, er det ikke helt så godt som i gamle dage. Men hvornår er det nogensinde også det? Makrel-bestanden i Danmark led et stort knæk i 60’erne. Det var naturligvis en konsekvens af det overfiskeri, der foregik dengang.

Heldigvis har makrellen fået tid til at vende tilbage, således at man nu igen kan fange makrel i Danmark.

Her kan du fange makreller

Hvis du er bosat på Sjælland eller Fyn, kræver det en mindre rejse for at få de bedste odds for at fange makreller. Det er nemlig primært i Nordsøen og Skagerrak muligheden er til stede.

Som tidligere nævnt, er den danske bestand af makreller ikke hvad den har været, men ud for det nordlige Jylland, er der alligevel fiskere, som hiver betragtelige mængder makrel i land. Så hvis du vil fange makrel i Danmark, er Nordjylland stedet at drage imod.

Makrellen kan tilberedes på flere forskellige måder. Alle kender makrel i tomat på dåse. Udover at være den (sammen med Faaborg-leverpostej) foretrukne spise på Roskilde Festival, er makrel i tomat en noget anderledes smagsoplevelse end en ‘reel’ makrel.

Typisk vil man tilberede en makrel ved at ryge den og eventuelt servere den med en hvid sovs og hvide kartofler. Makrellen egner sig også rigtig godt til grillen. Makrel har et højt indhold af B-vitaminer, så giv den endelig gas – fang og spis makrel med god samvittighed.

 

One Response to “Makrel”

  • Signe Salli says:

    Hej 😀
    Jeg har et spørgsmål. Jeg har en aflevering om fiske og har derfor valgt makrel. Det eneste jeg mangler er hvilke fjender og hvilke venner makrel har. Han du hjælpe mig?? 😀

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer