Lubbe

Kært barn har mange navne. Sådan kan lubben fint beskrives. Ikke nok med den bliver kaldt lubbe, så går den også under navnet lyssej. Mange folk forveksler den samtidig med en anden sej, nemlig mørksejen eller blåsejen.

På latin går den under navnet “Pollachius pollachius”. Det mest velkendte navn for lubben er dog lyssej.

Ikke nok med at den går under flere navne, så minder den også utroligt meget om en torskefisk. Den har dog ikke nogen skægtråd, som de fleste andre medlemmer i torskefamilien har. Dog har den et svært kraftigt underbid.

 

Svømmer blandt skibsvrag

Når lubben svømmer rundt, så kan den især godt lide at holde til ved gamle skibsvrag på bunden af havet. Her får den tit selskab af fisk som havålen samt langen.

Selvom den godt kan lide at hænge ud på havbunden, så bevæger den sig også pelagisk. Lubben bevæger sig ofte ikke længere ned end 200 meters penge.

Hvis man selv skal ud og have fingre i lubben, så kan den fanges i det meste af de danske farevande. Mindstemålet er dog 30 centimeter. De mest normale fangststørrelser er omkring 50-60 centimeter. Normalt så er lubben bare bifangst ved garn og trawl fiskeri.

 

Lægger sine æg i forårsmånederne  

Når gydningen finder sted, så lægger lubben omkring 200.000 æg. Dette finder sted i perioden fra februar måned til og med maj måned. Ynglet kommer frem efter en lille uges tid, og driver derefter omkring indtil engang i efteråret.

Derefter søger de mod kysten, hvor de befinder sig indtil 2-3 års alderen.   Lubben kan sagtens spises. Kødet er lyst og fast, men kan godt virke en lille smule groft i det. Som så mange andre arter, så kan lubben også snildt dampes, grilles eller koges.

Selve spisekvaliteten når sit højeste i perioden fra oktober til december.

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Seneste søgninger
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer