Lange

En lange går under det latinske navn “Molva molva”. Det er helt klart en af de største arter vi finder indenfor torskefamilien. Modsat hvillingen, som er en anden art indenfor torskefamilien, så har langen en karakteristisk lang skægtråd.

Samtidig har den også det lange hoved, som gør, at den mest af alt ligner en krydsning mellem en torsk og en havål.

Langen bevæger sig ikke i det øverste lag vand. Tværtimod svømmer den rundt på dybder helt ned til 600 meter. Man kan dog være meget heldig at støde på den et stykke længere oppe, men den kommer som regel ikke højere end 50 meters dybde.

 

En lange er en tung fisk

Langen er generelt en tung fisk. Den maximale vægt for en lange er omkring 35 kg. I længden kan den blive helt op til 160 centimeter. Dog har vi aldrig fanget de størrelser her i Danmark, da danmarksrekorden er langt fra de tal. Den blev sat i 1996, og lyder på 28,5 kg.

Når langen kun bevæger sig på de utrolige dybder, så bliver det automatisk til en populær sportsfisk. Der er rigtig mange fiskere som kæmper for at få en lange på krogen, og flere har prøvet i mange år uden held.

Det er en af de mere smartere fisk, som ikke hopper på hvilket som helst lystfisker trick. Derfor er der en stor ære i at fange en stor lange, da det er noget af en opgave inden for de kredse.

 

Langen spiser egne artsfæller

Langen er ikke kredsen når det kommer til indtagelsen af føde. Her kan den sagtens finde på at spise dens egne artsfæller, så længe byttet er mindre end den selv. Derudover spiser den også bunddyr og andre fisk som eksempelvis kulmulen.

Når det kommer til langens kød, så kan det nemt sammenlignes med torskens. Det er en rigtig god spisefisk, hvis kød er hvidt og fast. Det er lovligt at fange den året rundt, og lever i stort set alle danske farevande.

Når gydningen finder sted, så sker dette som regel på en dybde af 100-200 meter. Her lægger langen omkring 20 millioner æg, hvilket finder sted i månederne april, maj, juni samt juli.

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer