Laks

Laksen har i mange år været en fisk, der ikke var alt for nem at fange i Danmark. Typisk har danske lystfiskere været nødsaget til at rejse til de norske elve (eller andre eksotiske steder) for at være helt sikre på at få en laks på krogen.

Der har dog altid være muligheder for også at fange laks i Danmark. Vi må dog nok erkende, at man ikke kommer langt som laksehungrende fisker på Sjælland og Fyn.

Fang laks i Jylland

Det er i stedet i Jylland, det sker, hvis man vil have en laks på krogen. Der findes gode steder på både Skjern Å og Gudenåen, hvor lystfiskere i mange år har hevet laks i land. Det er derfor en særdeles god idé at komme ud på de jyske vande, når man er ude efter laks. Bor man på Sjælland, og ikke magter turen til Jylland, er der også rigtig gode muligheder for at fange laks i Sverige. Og så naturligvis, som tidligere nævnt, er Norge selvsagt stedet, hvis man virkelig skal på lakse-tur.

Laks gyder aldrig i havet. Derimod svømmer laks ind i vandløbene, når det er tid til at gyde. Meget kendetegnende er det, at hannen skaber hullet i bunden af et vanløb, hvorefter hunnen lægger sine æg.

Fakta om laks

Laksen er kendt for sin helt egen farve, der da også er så særpræget, at termen ‘laksefarvet’ er skabt. Laksen ånder ved hjælp af gæller, som det kendes fra de fleste andre fisk. Laks lever typisk i stimer, når den er i havet. Laksen lever fortrinsvis af mindre fisk og insektlarver.

3 Responses to “Laks”

 • Lars Mikkelsen says:

  Jeg har rigtig gode erfaringer med at fange laks i Skjern Å.

  • Thomas says:

   Hej Lars.
   Hvad fanger du laks på? og er der mulighed for at fange andet i Skjern Å?
   Hvor fanger du forresten laksen fra i Skjern å?

 • Aron says:

  Er det nogen det ved hvor man kan fiske laks i vestsjælland? jeg bor i nykøbing sj og jeg vil meget gerne fiske min egen laks!

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer