Ising

Isingen er en fladfisk. Den kan minde meget om rødspætter og skrubber, men forskellen på den og de øvrige fladfisk er, at den er en del mindre. På latin går isingen under det noget eksotiske dobbelt navnet “Limanda limanda”.

Det er en ganske normal dansk fisk, som har sin daglige gang i de danske farevande. Hvis du gerne selv vil have oplevelsen af at fange denne art, så kan det anbefales at prøve sig frem i Østersøen, da den er rimelig udbredt der. Den har sin daglige gang på alle slags dybder, lige fra én meters dybde til 100 meters dybde.

 

Bange for rovfisk

Som så mange andre fisk, så er isingen også bange for rovfiskene der nu engang måtte findes i de danske farevande. For at undgå en brutal død, så plejer den som regel at gemme sig under sandbunden. Her kan den ligge stille og roligt uden at blive opdaget af de mange farer som svømmer rundt.

Hvis du godt kunne tænke dig at smage den, så bør du først sætte tænderne i den i de senere måneder på året. Spisekvaliteten er i hvert fald først i top i oktober, november og december måned. Kødet kan meget vel sammenlignes med rødspættens, nemlig helt hvidt, og af samme kvalitet. Selvom den har samme slags kød, så bør du stege den hel da den er det mindre.

Dog har den sæson hele året, så hvis det bare er lystfiskeri der er snakke om, så kan du sagtens forsøge dig frem i årets øvrige måneder. Industrielt bliver den oftest fanget som bifangst i trawl og sættegarn.

 

Kendt under navnet slette

Isingen går ikke kun under dette navn, men bliver også kaldt slette blandt fagfolk. Den har en levealder på max 12 år. Angående længden på sådan en fladfisk, så kan den toppe 40 centimeter, samt en vægt på 1,2 kg. Men så er det også en af de virkelig store der er tale, og som kun en sjælden gang bliver fanget.

Isingen gyder ikke efter et bestemt antal år. Nej, den gyder når den er omkring 15 centimeter lang. Det foregår i løbet af forårsmånederne marts, april og maj. Den lægger sine æg tæt ved kysten, og når det sker, så lægger den alt imellem 50.000 til 150.000 af slagsen.

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer