Hornfisk

Hornfisken, som på latin går under det smukke navn “Belone belone”, er en fisk mange af os herhjemme kender på udseendet. Den er kendetegnet ved dens lange smalle krop, samt dens Pinocchio lignende snudeskaft.

Du har sikkert prøvet at spise hornfisk før, da den er meget udbredt som spisefisk.

En hornfisk bliver normalt max 90-100 centimeter lange, samt en max vægt på små 1-1,2 kg. Den er meget glad for at leve i stimer, og befinder sig meget af tiden i overfladen af vandet. Det er en meget udbredt fisk, så det ville ikke være underligt hvis du før har fået sådan en på krogen under en omgang lystfiskeri.

 

Hornfiskens lange svømmetur

 

Hornfisken lange svømmetur starter som regel i foråret i den østlige del af Atlanterhavet. Herfra svømmer den videre mod De Britiske Øer, som er det sidste stop på vejen, før den rammer det danske farvand. Her kommer den til i løbet af maj og juni. Tiden heroppe bruger de skam ikke på at dovne den af – tværtimod begynder den på at yngle.

 

Når gydningen har fundet sted, så vandrer hornfisken fra Kattegat til Østersøen, hvor den fejrer det hele med noget af et festmåltid. Den spiser sig propmæt og tager virkelig godt på vægt. Det kan vi danskere rigtig godt lide, så vi plejer som regel at fiske dem op af vandet, når de kommer tilbage til Kattegat efter dens hurtige tur til Østersøen.

 

Mange tilberedningsmetoder

Som sagt er hornfisken en utrolig dejlig spisefisk, som kan tilberedes på et utal af måder. Den kan næsten tåle til alt hvad hjertet begærer. Om du griller den, steger den, koger den eller smider den en tur i ovnen, så smager den stadig utrolig dejligt. Nogle mennesker bliver dog forskrækket af de grønne ben som hornfisken indeholder, men dette skyldes det totalt ufarlige farvestof vivianit.

 

Når hornfisken selv bliver skrupsulten, og skal have noget godt i maven, så bruger den sin lange snude, eller næb om man vil. Den svømmer simpelthen bare indimellem en masse småfisk, og slår omkring sig et par gange, indtil småfiskene er bedøvede. Derefter kan den bare tage for sig af retterne, da ofrene ikke kan gøre noget mod at blive ædt.

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Seneste søgninger
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer