Blå Marlin – Blue Marlin

Den “Blå Marlin” også kendt under det engelske navn “Blue Marlin” går på latin under navnet Makaira nigricans. Den lever i Atlanterhavet, hvor den findes i de tempereret og tropiske vande.

Det er en virkelig stor krabat at få på krogen. Den kan få en kropsvægt på helt op til 8-900kg, og opnå en kropslængde på ca. fem meters penge. Den officielle verdensrekord er sat med en vægt på 820kg.

Kendetegnet ved den Blå Marlin er specielt dens lange snude, som den bruger til at jage med. Den spenderer det meste af sin levetid langt væk fra kysten, ude på det åbne vand. Den har en flot blålig farve, mens den ned langs siden er lys.

Se gratis TV om lystfiskeri her – www.FiskeTV.dk

Den Blå Marlin bliver kønsmoden når den når en alder på to-fire år. Hannerne bliver kønsmodne, når de når en vægt på ca. 35-45 kg, mens hunnerne bliver kønsmoden, når de når en vægt på 47-60 kg.

Gydningsperioden finder sted i sensommeren samt efteråret. Når gydningen finder sted, så ser man ofte, at hunnerne lægger op imod syv millioner æg.

Marlinen er en meget populær sportsfisk, da den kræver stor erfaring, styrke og held til at få sådan en hevet på land. Det er en stor ære at fange en Blå Marlin som sportsfisker, da man næsten ikke kan fange noget finere og sjældnere. Føden består oftest af makrel og tun og indimellem blæksprutter.

Onlinemagasinet om lystfiskeri – www.fiskemagasinet.dk

One Response to “Blå Marlin – Blue Marlin”

  • Jonas says:

    Det er bestemt en fin fisk – men arten er, så vidt jeg husker, i en faretruende lav bestand, så det er synd at folk fisker efter den. Men nu smager sværdfisk også fantastisk – desværre.

Skriv en kommentar

Søg
Annonce
Fiskemagasinet på dk4
Nye kommentarer